Wednesday, January 8, 2014

Camera is my passport - Carl Juste


Detsembri lõpus ning jaanuari alguses külastas Eestit (juba teist korda) Haiti päritolu fotoajakirjanik Carl Juste. Tal oli kindel soov ka Tallinnas loengut pidada, kuid vahel sekkuvad asjade käiku endast sõltumata erinevad viperused, mistõttu sai loeng napilt teoks alles 7. jaanuaril kell 11 hommikul. Kuna loenguruumiks sai gümnaasiumi aula, siis oli sellel ebamugaval kellaajal kohal valdavalt gümnasistid. Ning vastavalt siis vanusele oli ka loengujutt. Kuid ma arvan, et need vähesed fotoinimesed, kes kohale said või tahtsid tulla, leidsid ka enda jaoks mõne mõtte, mida mõlgutada. Carli enda tööd on väga visuaalsed ning tugeva emotsionaalse laenguga, peegeldades hästi tema paljunäinud silma. 
Carl on Miami Heraldi fotoreportenina käinud läbi erinevaid inimkonna õudusi ja sõjakoldeid. Üheks kurvemaks katsumuseks aga oli ilmselt Haiti maavärin 2010. 
Ta on oma tööde eest saanud mitmeid auhindu nagu Pictures of the Year, Society for News Design, Best of Photojournalism ja Robert F. Kennedy Journalism Award. 

Praegu elab Carl Miamis, töötab endiselt Miami Heraldis, on Irisphoto ühingus, tegeleb raamatu väljaandmisega ning toetab ja esindab ka noor andekaid fotograafe.


Rohkem tema kohta ja tema töid saab vaadata siin - 

http://www.irisphotocollective.com/index2.php?ver=v1 







No comments: