Monday, April 22, 2019

Kevadreportaaž | Spring time


Lihavõtte nädalavahetus möödus maal, Viljandimaal.
Kuigi ümbruskonnas on maha võetud tublisti metsa ning suured alad on ümbritsetud aedadega, nii et loomad peavad oma liiklussõlme ümber mõtlema, ning ka linde on jäänud vähemaks, on näpuotsatäis siiski veel jäänud. Talvikesed, metsvindid, laulurästad, punarinnad, väike-lehelinnud, põldvarblased ja tihased on kohal, kuigi natukene vähem. Võsaraat oli ka veel paar aastat tagasi ...


Äärmiselt suur üllatus sai mulle osaks ühel õhtul, kui kohtasin kodusõidul punahirvi! Neid oli kaks ja nad polnud väga lähedal, kuid mind märgati siiski ja üks neist keeras end lausa ringi, et mind paremini silmitseda. Ning siis imbus taustast välja kolmaski. Olen hirvi seni kohanud vaid Saaremaal ja Hiiumaal.

Üks vahva kohtumine oli ka ühe kassiga, kes tahtis väga suhelda ning ilmselt oleks koju kaasagi tulnud, kuigi tal endalgi oli kindlasti kodu olemas :) 

Inimesed, minge metsa! (Kuniks teda veel on) Metsas on endiselt / juba / alati hea! 

**

I spend Eastern in Viljandi county (almost south-Estonia). And though I must say that to my surprise (not a good one) the very local area is more empty :( More trees are cut and large areas are sealed with a high fence so that wild animals have to re-calculate their tracks and there are less birds as well. Little is left and much have changed past 3-5 years.

But - the biggest surprise was one night while driving back home there were red deer! And two of them. In Viljandi county... I was noticed of course and then from nowhere came a third deer. I have only seen them in Saaremaa and Hiiumaa.

And another funny meeting was with a cat :) She was very, very social and would've come home with me I am sure, but she had her own home :) And I hope she went there. 

Go to the forest! While you can. There are already / still / always so much power.

 





Musträstaste siluetiteater



Punahirv, ole lahke!
Cervus elaphus
Red deer 





Rendez-vous oranžikuga  








Varahommikune talvike 
Emberiza citrinella
Yellowhammer 


valguses või varjus ?



No comments: