Sunday, March 15, 2020

10. peatükk | Laisk laupäeva pärastlõuna | Idle Saturday Afternoon

* In English after the photos
** There are texts between the photos

10.peatükk

Vaalaretk oli minu meelest õnnestunud, sest nagu hiljem aru saime, oli õnn, et vaala üldse nägime. Jälgisin nende blogi hiljem ja läks mitu päeva enne kui nad jälle vaala nägid. Aga ka delfiinidega on nende poolt retk kordaläinud, sest raha tagasi või uue retke saab ainult siis kui MITTE KEDAGI ei näe. Aga delfiine on seal vist koguaeg, nii et ei kujuta ette, et kedagi ei näe. 


Istusime pealinnas, kiriku ees oleval platsil kohvikus, et võtta lõunaeine, sest kõht oli viluks läinud ookeanil. Tüdruk, kes tellimusi vastu võttis, oli tõre ja ei osanud inglise keelt kuigi palju, nii et kui küsisin, kas saab ilma paprikata, ta vaid noogutas. Tahtsin pannkooke, aga ei – täpselt nagu Horvaatias kunagi – et pole hooaeg ja pannkooke ei saa, saab vahvleid. Okei, võtan siis need. Viskasin väikese huumorikillu, et kindlasti on mu kaheksajalasalat lõigatud juppideks ja segatud rohke kolmevärvilise paprikaga, mis on ka juppideks lõigatud ja kõik kokku on üks ilus värviline paprikamömm. 
Ja vot – halbade naljadega tuleb olla ettevaatlik! Sest täpselt sellise ma ka sain. Olin nii nördinud, et ei märganud isegi pilti teha. Lunisin siis osa E hamburgerist omale, mis maitses väga hästi. Vahvlite osas kahetsesin samuti, et neid üldse tellisin, sest ma kujutasin oma naiivsuses ette, et need on vanad head krõbedad – aga olid hoopis nätsked, paksud ja pehmed, kohutavalt magusad ja neid oli peaaegu võimatu süüa. Kas see ongi balanss? Hommik oli liiga hea, kohe sellele järgnev väga halb. Kokku saab keskmise ja hea paistab eriti hästi välja. :)


Kuna olime üsna väsinud, siis otsustasime, et hulgume omapead natuke linna peal. Oli laupäev ja kauplused olid just suletud. Kahjuks või siis õnneks. Avatud olid vaid Hiina poed, mis on hämmastav, aga seal oli tõesti palju Hiina poode, suured ja igast jama täis. 


Väga palav oli ka. Üsna ruttu jõudsime jälle välja vee äärde, kus oli rohkem õhku ja seal sai jalutada pikalt ning seal sain roosat tiiru imetleda ja kahte siidhaigrut, kes kala püüdsid. Ja seal sain lõpuks oma elusa krabi pildile. Pärast mitut tüssu oli üks, kelle suhtes olin juba ka skeptiline, kui too äkki peitu kihutas.


Õhtupoolikul tegime jalutuskäigu koduranda, lootsime loojangut, aga ei midagi. Päike loojus täiesti vales suunas :D  „Imetlesin“ rannale uhtunud plastikprügi, see oli sinna tulnud pärast troopilist tormi ja see tegi meele väga kurvaks. Vanasti sai rannast korjata karpe ja kive, nüüd on tundmatute plastikasjade  tükid. Rannal vedeles kajakalaip, kaks julget meest püüdsid laineid (ujuda ei saa) ja üks isa ehitas kogu selle mudru keskel oma pojaga liivalossi. 
Kuna see oli nii masendav ja seest kiskus kõik kokku, lahkusime ja otsisime üles meie külapoe. Sealt sai kõike, mis vaja, k.a üks mõnus ananass.




Vaated ookeanilt saarele

The views from our boat 














Oodates keskväljakul oma kaheksajala karma salatit 

Waiting for my octopus Karma at the cafe
 



Veel vaateid  |  More views






Nartsistlik roosatiir

Narcissistic Roseate tern
Sterna dougallii



Siidhaigrud, Little Egret, Egretta garzetta



Krabi ja kala. 
Muidu pigem ebaõnnestunud pilt, 
aga seal on päris elus kala! 
Selle avastasin alles kodus.  


 The crab and a fish! It is not a good photo technically 
but I found this fish at home when I looked through my photos. 
Fascinating.




Pärast tormi rannas kivide ja karpide asemel on nüüd selline :( 

After the storm there are only plastic garbage on the beach :( 



Õhtune katuseväisaja

Going for a social call (:  




Viinamäetigu! 
Peaaegu väga selle moodi, kes meil Saaremaal, 
suur äratundmisrõõm (:


Roman snail!, just like ours in home. A happy discovery for me.  
Helix pomatia






Chapter 10
Idle Saturday

The whale watching was a success as I learned afterwards. I read their blog and it was several days before they saw another whale. But seeing the dolphins is also a successful trip because one get their money back only when seeing no one, but that is not quite possible, there are so many dolphins and all the time so you see them.

We sat on the main square café, waiting for something to eat, the ocean made us hungry. The girl who took our orders, seemed rather grumpy and didn’t want to (or didn’t know how to) speak English and she just nodded almost everything I asked – f.e. I can’t eat pepper (paprika) and when I asked is it possible to take it out she just nodded. When I asked pancakes she said because it is not the season they don’t offer pancakes, only waffles. Ok, I took these. And I knew I would regret it. Then I made a joke about my octopus-salad I ordered – “it is probably chopped small pieces and mixed with three colors of paprika”. 

And karma is a bitch they say because when my salad arrived it was exactly like that. I couldn’t eat it so I exchanged my salat with my husband’s hamburger :D and the waffles – yes I did regret my decision to take them. I have never had anything that sweet. 

Is this the balance in life? The whale trip was almost perfect and the lunch after and some resting and enjoying in the café was absolutely not perfect.
Because we were a bit tired we decided to go our own to discover Ponta Delgada and we splitted. We went left and they went right (: 

It was a very idle Saturday indeed – all the shops were closed, except Chinese shops. Unfortunately there were many Chinese shops. It was also very hot. We ended up in the seaside in no time and I finally got my first alive crab! It was big and red and went hiding very fast. 

I also saw 2 little egrets (a new species for me) fishing. Maybe I will make a short story about them in my bird blog. 

In the evening we walked into our home beach, we hoped a sunset-scene but the sun wasn’t there :D it "landed" behind the houses.
it made me very-very sad to see all the plastic garbage on the beach. I remember times when after a storm there was shells and small rocks on the sand but these days no more shells, only unidentified plastic. There was also a dead seagull, two men who caught the waves and a father with his son were building a castle from the black sand. 

We found our local store and got all we needed from there, including a pineapple.


No comments: